nieuws

Stichting wil behoud afsluitprovisie bij teruggave pensioenportefeuille

Pensioen

Met de oprichting van een nieuwe belangenbehartiger voor het intermediair wil adviesnetwerk PensioenPartner voorkomen dat adviseurs die stoppen met pensioen, de niet-verdiende afsluitprovisie moeten terugbetalen aan de verzekeraar. Bovendien strijdt de Stichting PensioenPartner voor het blijven uitkeren van een afkoopsom door de verzekeraar die de portefeuille inneemt.

Stichting wil behoud afsluitprovisie bij teruggave pensioenportefeuille

Met de stichting wil Paul van der Heide, directeur van het Nederlands Pensioenbureau en PensioenPartner-oprichter, een collectief vormen tegen de machtspositie van verzekeraars. "Tussenpersonen met kleine pensioenportefeuilles zijn geen partij voor verzekeraars; daar willen wij wat aan doen."
Volgens Van der Heide vragen enkele verzekeraars de nog niet verdiende afsluitprovisie terug als een tussenpersoon zijn pensioenportefeuille teruggeeft. Hij vindt dat onterecht: "Afsluitprovisie wordt gegeven voor het aanbrengen van een klant en op grond van de agentenovereenkomst kan afsluitprovisie alleen worden teruggeboekt bij 'onnatuurlijk' verval."
Eerder protesteerde PensioenPartner al tegen het schrappen van de terugkoopverplichting door verzekeraars, waardoor bij het inleveren van de portefeuille geen afkoopsom meer wordt betaald. Adviseurs die ondersteuning en advies willen, kunnen zich melden op www.pensioenpartner.com.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.