nieuws

‘Uitstellen? Afstellen van Solvency II zul je bedoelen!’

Pensioen

Het tijdspad van Solvency II is nog niet duidelijk, maar als het aan Pieter Omtzigt (Tweede Kamerlid CDA) ligt, komt van uitstel afstel. Omtzigt vindt het helemaal geen goed idee dat aan pensioenfondsen even zware eisen worden gesteld als aan pensioenverzekeraars als het gaat om het aanhouden van buffers.

 “Die twee zijn onvergelijkbaar”, aldus Omtzigt in de vierde aflevering van het Pensioenjournaal van AMtv. Nog nimmer was de politicus zo uitgesproken. “Uitstellen? Afstellen zul je bedoelen”. Omtzigt maakt in deze aflevering duidelijk waarom de Nederlandse pensioenlobby een zwaar Europees accent moet krijgen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.