nieuws

‘PGGM en Syntrus Achmea praten over mogelijke fusie’

Pensioen

Het Financieele Dagblad meldt vandaag dat pensioenuitvoerders Syntrus Achmea en PGGM in gesprek zijn over een mogelijke samenwerking. De krant baseert zich op meerdere bronnen in de pensioen- en verzekeringswereld. De twee partijen willen niet reageren op de marktgeruchten.

‘PGGM en Syntrus Achmea praten over mogelijke fusie’

PGGM beheert onder meer € 125 mrd voor Zorg en Welzijn. Syntrus Achmea beheert € 60 mrd. Als de gesprekken uiteindelijk uitmonden in een fusie, kan dat leiden tot een consolidatieslag in de wereld van pensioenuitvoerders, voorspelt het FD.
Het artikel wijst erop dat het voor Achmea, de moeder van Syntrus, een goed moment zou kunnen zijn om de pensioenuitvoerder elders onder te brengen. Mogelijk is kapitaal nodig om mee te kunnen doen aan de herschikking van het verzekeringslandschap.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.