nieuws

ABP verhoogt premies met 1,3%

Pensioen

De premie voor het ouderdoms- en nabestaandenpensioen bij ABP gaat in 2013 omhoog: van 24,1% naar 25,4%. Dat is volgens het grootse pensioenfonds van Nederland nodig vanwege de gestegen levensverwachting, de samenstelling van het ABP-deelnemersbestand en de eisen die de toezichthouder stelt. De tijdelijke opslag op de premie van 3,2%, die moet bijdragen aan het herstel van de financiële positie, is hierbij inbegrepen.

ABP verhoogt premies met 1,3%

De premies gaan omhoog, terwijl de pensioenuitkering waarschijnlijk zal dalen. Al eerder kondigde ABP een mogelijke verlaging van het pensioen met 0,5% per 1 april 2013 aan. Op 1 februari 2013 maakt het fonds bekend of deze verlaging definitief is.
De premiestijging van 1,3% bestaat uit verschillende bestanddelen: 0,6% als gevolg van de gestegen levensverwachting en 0,3% als gevolg van de ontwikkeling in het deelnemersbestand. Nieuw is de extra opslag van 0,3% voor bijdrage aan herstel. “Dit vloeit voort uit de eis van toezichthouder DNB dat de premie moet bijdragen aan herstel van de financiële positie”, aldus ABP.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.