nieuws

Wie volgt TKP Investments op als drager van de Gouden Pump?

Pensioen

Organisaties kunnen zich tot 1 maart 2013 aanmelden voor de Gouden Pump Award 2013 van VIIP. VIIP, vereniging van Vrouwen In Institutioneel Pensioen, reikt de Award jaarlijks uit aan een organisatie die aantoonbaar werk maakt van de benoeming van vrouwen in besturen, op toezichthoudende en managementposities in de wereld van institutionele pensioenen.

Wie volgt TKP Investments op als drager van de Gouden Pump?

De eerste VIIP Gouden Pump Award ging in 2012 naar TKP Investments. Volgens voorzitter Sybilla Dekker was de jury onder de indruk van de doorleefdheid van de overwegingen en van de verbinding die TKP Investments legt tussen diversiteit en klantgerichtheid. De vermogensbeheerder gebruikt diversiteit als business model. CEO Roelie van Wijk was blij met de Award: “Diversiteit zorgt voor een goede sfeer, complementaire vaardigheden, maatschappelijke betrokkenheid bij de klant; het speelt allemaal mee bij de klant- en medewerkerstevredenheid. De VIIP Gouden Pump Award zien we als een erkenning van de inspanning die wij op het gebied van diversiteit doen.”
Voor de Award waren dit jaar verder genomineerd FNV Bondgenoten, PGGM en Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

De Gouden Pump Award sluit aan bij het streven van VIIP naar een grotere zichtbaarheid van vrouwen in de pensioensector. Het aandeel van vrouwen in besturen, toezichtsorganen en beleidsbepalende functies in de sector is slechts 10%. Wat VIIP betreft moet dat percentage naar minimaal 30%. VIIP telt ruim 200 leden. Zij zijn werkzaam in de pensioensector bij pensioenfondsen, pensioenuitvoerders, pensioenverzekeraars en hun adviseurs.
 

Reageer op dit artikel