nieuws

‘Modaal krijgt 30% minder pensioen door regeerakkoord’

Pensioen

De maatregelen in het regeerakkoord zorgen ervoor dat werknemers met een modaal inkomen uiteindelijk 30% minder pensioen ontvangen. Dit blijkt uit onderzoek van pensioenuitvoerder Syntrus Achmea, dat namens 80 pensioenfondsen voor 3 miljoen Nederlanders het pensioen verzorgt. Voor mensen met een inkomen boven een ton is de achteruitgang in pensioen nog groter.

‘Modaal krijgt 30% minder pensioen door regeerakkoord’

Het nieuwe kabinet wil het inkomenspercentage dat werknemers jaarlijks belastingvrij opzij kunnen leggen voor hun pensioen terugbrengen tot 1,75%. Hierbij geldt een inkomensgrens van € 100.000 waarboven VVD en PvdA helemaal niet mee willen betalen. Nu kunnen werknemers nog 2,25% fiscaal vriendelijk voor hun oude dag opzij zetten.Ook willen de liberalen en sociaal-democraten gepensioneerden laten meebetalen aan de AOW. Syntrus Achmea wijst erop dat de overgang van een eind- naar een middelloonregeling bij veel werkgevers sowieso al voor een versobering van pensioenen zal zorgen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.