nieuws

Uitvoerders verversen Pensioenregister te weinig

Pensioen

Niet alle deelnemers kunnen hun pensioenaanspraken zien via het Pensioenregister, zo blijkt uit AFM-onderzoek. Dat ligt niet aan mijnpensioenoverzicht.nl, maar bij het niet aanleveren van gegevens door pensioenuitvoerders, aldus de toezichthouder.

Uitvoerders verversen Pensioenregister te weinig

Bovendien bleken niet alle pensioenuitvoerders de aanspraken die deelnemers via het Pensioenregister kunnen inzien binnen één maand na verzending van de UPO´s te verversen, zo constateert de AFM. Een vervolgonderzoek naar de aansluiting van pensioenuitvoerders op het Pensioenregister volgt. “Wij zullen ons vooral richten op de volledige zichtbaarheid en juistheid van de (aanlevering van) aanspraken in het Pensioenregister”, belooft de AFM.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.