nieuws

Generali brengt pensioen Coca-Cola onder in captive

Pensioen

Pensioenverzekeraar Generali is onlangs gestart met het poolen van opgebouwde pensioenen voor onderdelen van Coca-Cola. Het gaat in eerste instantie om ‘pooling’ van de opgebouwde pensioenen van het pensioenfonds van Coca-Cola Duitsland en later wordt de verzekerde pensioenregeling in Nederland toegevoegd. Generali brengt de pensioenvermogens samen in een ‘captive’ , een oplossing “die mede in Nederland is ontwikkeld.” 

De Amerikaanse frisdrankgigant kan hierdoor lokale pensioenvermogens tegen lagere kosten op een grotere schaal beheren en de risico’s beter spreiden, aldus Generali . De verzekeraar garandeert het ouderdoms- en nabestaandenpensioen van de medewerkers en zorgt voor de administratie en het beheer.
'Asset pooling’ via herverzekering is een logische oplossing voor internationale bedrijven zoals Coca Cola zegt Gerrit Nolles, directeur Levensverzekeringen van Generali. “De internationalisering van de economie is al jaren een feit. Ondernemingen kunnen zelf gemakkelijk grensoverschrijdend werken en hun producten overal in dezelfde vorm verkopen. De pensioenregels moeten echter per land worden opgezet. Dit betekent dat een
internationale onderneming soms wel honderd pensioenregelingen moet voeren." Generali is nu marktleider in het herzekeren van het overlijdensdeel van pensioenverzekeringen in een ‘captive’. In totaal lopen er nu zo’n 60 van dergelijke contracten, waarvan Generali er 28 heeft opgezet.

Reageer op dit artikel