nieuws

NN past compensatieregeling pensioenproducten aan

Pensioen

Nationale-Nederlanden heeft na overleg met Adfiz de compensatieregeling voor het intermediair bij het NN BedrijfsPensioen en het BedrijfsPlusPensioen aangepast. “In onderling overleg is bereikt dat er een betere regeling komt voor de compensatie van het intermediair die niet ten laste komt van het product”, meldt Adfiz.

NN past compensatieregeling pensioenproducten aan

NN kondigde in augustus aan dat de kosten in de beide semicollectieve producten per 1 september zouden worden verlaagd. Die zijn van gemiddeld 18% tot 19% teruggebracht tot 12,75% van de premie. Onderdeel daarvan is de afschaffing van afsluitprovisie; de doorlopende provisie van 4% blijft in stand. Als tegemoetkoming wilde NN tot 2014 wel maximaal 20% van het terugboekrisico laten vervallen.
Dat was voor Adfiz onvoldoende; de belangenorganisatie stelde dat de werkgever zou opdraaien voor de provisieverlaging, omdat die dan extra advieskosten zou moeten gaan betalen.
Behalve de aanpassing van de compensatie is ook afgesproken dat NN nadrukkelijk gaat wijzen op de rol van de adviseur. "In eerste instantie was deze positie geheel onderbelicht." Verder hebben adviseurs nu tot 1 januari de tijd om het informatietraject over beide producten uit te voeren.

Reageer op dit artikel