nieuws

Belangenclubs pensioenfondsen verenigen zich

Pensioen

De pensioenkoepels voor bedrijfstak- (VB), beroeps- (UvB) en ondernemingspensioenfondsen (OPF) gaan hun krachten bundelen in federatief verband. “De besturen van de drie pensioenkoepels zijn ervan overtuigd dat zij samen beter, slagvaardiger en met meer impact kunnen opereren.”

Belangenclubs pensioenfondsen verenigen zich

Over de vorming van een pensioenfederatie is ruim twee jaar gesproken. De huidige problemen waarmee de pensioensector wordt geconfronteerd, onderstrepen volgens de partijen de noodzaak om de krachten te bundelen. "Juist in deze tijd, waarin de pensioenwereld met grote uitdagingen te maken heeft en onder het vergrootglas ligt van overheid, toezichthouders, media en niet te vergeten de pensioendeelnemers."
Er komt een federatiebestuur met vertegenwoordigers vanuit de drie koepels en een onafhankelijke voorzitter. De bestaande drie bureaus worden samengevoegd in het Prinsenhofcomplex, in het Beatrixkwartier in Den Haag. Gerard Riemen is de beoogde algemeen directeur.

Reageer op dit artikel