nieuws

APG koopt kennis in over duurzaam beleggen

Financiële planning 1253

Pensioenuitvoerder APG gaat met behulp van kunstmatige intelligentie kansen voor duurzame investeringen in kaart brengen. De grootste pensioenbelegger van Nederland neemt daarvoor de data-analysetak op het gebied van duurzaam beleggen over van Deloitte Nederland.

APG koopt kennis in over duurzaam beleggen

De dertien medewerkers die overkomen van Deloitte moeten met behulp van slimme software kansrijke beursgenoteerde ondernemingen ontdekken. Daarbij wordt gelet op of bedrijven een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan oplossingen voor klimaatverandering of voor problemen op het gebied van gezondheidszorg en onderwijs.

APG maakt al gebruik van kunstmatige intelligentie voor het beantwoorden van financiële vragen via zijn online platform Kandoor. Consumenten kunnen daar gratis vragen stellen, die worden geanalyseerd door de computer, waarna een adviseur antwoord geeft.

Duurzame impact

Ook binnen de verzekering- en bankenwereld worden stappen gezet om duurzaam beleggen te bevorderen. Gisteren werd bekend dat ASR en Triodos Bank de komende vier jaar samen € 600 miljoen gaan lenen aan duurzame ondernemingen. De financiering is bedoeld voor bedrijven, instellingen en projecten op het gebied van groene energie, de verduurzaming van vastgoed en de zorgsector.

Het initiatief voor de gezamenlijke financieringsconstructie komt volgens de initiatiefnemers voort uit de behoefte van ASR om met investeringen een duurzame impact te hebben op het bedrijfsleven, en die waar mogelijk verder te vergroten.Chris Figee, CFO ASR zei hierover: “Wij willen als maatschappelijk betrokken verzekeraar via ASR vermogensbeheer zorg dragen voor duurzame beleggingen voor ASR en voor externe institutionele partijen waarvoor we optreden als beheerder. Samen dragen we zo ons steentje bij aan een betere wereld.”

 

Reageer op dit artikel