nieuws

Aegon stapt in crowdfundhypotheken van fintech Jungo

Financiële planning 1814

Aegon heeft een ‘aanzienlijk minderheidsbelang’ genomen in fintech Jungo. De start-up verwacht deze zomer de people-to-peoplehypotheek op de markt te brengen.

Aegon stapt in crowdfundhypotheken van fintech Jungo

Jungo wil als nieuwkomer op de hypotheekmarkt crowdfunding inzetten bij hypotheekverstrekking. Particuliere investeerders kunnen mee investeren in Nederlandse hypotheken. De fintech werd bijna drie jaar geleden opgericht en kreeg in 2016 toestemming van de AFM voor hypotheekverstrekking via crowdfunding.

Live in de zomer

Dat Aegon nu instapt, maakt het makkelijker om daadwerkelijk de hypotheek op de markt te brengen, zegt oprichter Vincent van den Noort. “Dit zorgt voor vertrouwen van de markt. Bovendien verwachten we dat Aegon ons veel kennis en ervaring kan bieden.”

Jungo start deze zomer met het aanbieden van de people-to-peoplehypotheek. “Eerst zullen we een zogenaamde openbèta-test doen met een selecte groep van 40 deelnemers. Die hebben zelf hun belangstelling getoond via onze site of ze komen naar ons via het intermediair. In twee of drie maanden halen we zo de laatste schoonheidsfoutjes uit het systeem. Daarna wordt het product breed in de markt gezet.”

Eigen naam

Hoe groot het aandeel van Aegon is, maakt Jungo niet bekend. Volgens Van den Noort is het een “aanzienlijk minderheidsbelang”. De enige andere aandeelhouder is IT-bedrijf Topicus. Jungo blijft de producten onder eigen naam aanbieden.

Reageer op dit artikel