nieuws

50Plus zoekt steun referendum ‘aflosboete’

Financiële planning 1452

50Plus is gestart met het verzamelen van handtekeningen voor een raadgevend referendum over de afschaffing van de wet-Hillen. De partij is fel gekant tegen wat zij de ‘aflosboete’ noemt voor huisbezitters.

50Plus zoekt steun referendum ‘aflosboete’

Om de handtekeningen te verzamelen is de website stopaflosboete.nl in het leven geroepen. Tweede Kamerlid Martin van Rooijen van 50Plus zegt in 1 op 1 op NPO Radio 1 dat het om een ‘zeer serieus’ initiatief gaat. “Het plan is om een referendum voor te bereiden. Daarvoor moeten op 18 januari ruim 10.000 handtekeningen binnen zijn.” Volgens Van Rooijen is er breed verzet tegen de zogeheten wet-Hillen.

Felle campagne

In de wet-Hillen is een belastingvoordeel geregeld voor huiseigenaren die hun hypotheek (grotendeels) hebben afgelost. Een meerderheid in de Eerste Kamer en Tweede Kamer heeft inmiddels met de afschaffing ingestemd. Begin december vorig jaar liet de partij al weten in de startblokken te staan om een raadgevend referendum te organiseren over de afschaffing van de wet-Hillen. De partij heeft de afgelopen tijd fel campagne gevoerd tegen wat zij de ‘aflosboete’ noemt voor huisbezitters.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.