nieuws

Daling hypotheekrente zwakt af

Financiële planning 2280

De groei van de verschillende aandelenindices, zoals de AEX, heeft volgens de Hypotheekshop gezorgd voor een hogere rente op de kapitaalmarkt. Hiermee lijkt de dalende trend, die begin juli werd ingezet, doorbroken. De adviesketen ziet tekenen dat de daling van de hypotheekrente verder af zal zwakken.

Daling hypotheekrente zwakt af

Volgens de adviesketen is het de vraag of de komende tijd de stijging van de rente op de kapitaalmarkt verder zal aanhouden. “Voor de zesde week op rij verlaagden diverse geldverstrekkers vorige week hun rentetarieven, de langste reeks van dit kalenderjaar.” Wederom ging het volgens de Hypotheekshop om bijna twintig aanbieders, waaronder partijen als ABN Amro, Aegon, Argenta en MUNT Hypotheken. “De Rabobank heeft voor de nieuwe week een verlaging aangekondigd. Het ging over het algemeen om kleine aanpassingen. Daarnaast waren er de afgelopen twee weken ook geldverstrekkers die bepaalde rentecategorieën verhoogden, zoals Florius.”

Afzwakking

De adviesketen ziet dit als mogelijke tekenen dat de daling van de hypotheekrente afzwakt. “Daarmee zou de tweede helft van 2017 wel eens een kopie kunnen worden van die van vorig jaar: renteverlagingen in augustus en september en een stijging van de rente in de laatste maanden, mocht de ECB in oktober besluiten tot afbouw van het opkoopprogramma.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.