nieuws

Tweeverdieners kunnen volgend jaar meer lenen voor hypotheek

Financiële planning 2162

Tweeverdieners kunnen vanaf volgend jaar mogelijk weer meer lenen voor de aankoop van een woning. Dit blijkt uit een conceptbesluit van het ministerie van Financiën. Het tweede (laagste) inkomen zou vanaf 2017 voor 70 procent kunnen meetellen bij de hypotheekaanvraag.

Tweeverdieners kunnen volgend jaar meer lenen voor hypotheek

Vorig jaar werd al het besluit genomen om het percentage te verhogen van 50 procent naar 60 procent dit jaar. Het voorstel is onderdeel van de jaarlijkse aanpassingen van de regels die onder meer bepalen hoeveel geld kopers mogen lenen op basis van hun inkomen. De verhoging is nog niet definitief. De nieuwe leennormen worden naar verwachting eind oktober naar de Tweede Kamer gestuurd.

Op dit moment mag in Nederland overigens nog tot 101 procent van woningwaarde aan hypotheek worden verstrekt. Volgend jaar wordt dat met 100 procent iets lager, waarmee het niet meer mogelijk is meer te lenen dan de woningwaarde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.