nieuws

Hypotheekportefeuille ABN Amro blijft groeien

Financiële planning 1080

De Nederlandse hypotheekmarkt is door de strengere regelgeving een nog stabielere markt geworden en daarmee zeer aantrekkelijk voor ABN Amro. Bovendien zijn de schades heel laag omdat Nederlanders alles netjes aflossen, zei topman Kees van Dijkhuizen van de bank vandaag.

Hypotheekportefeuille ABN Amro blijft groeien

Begin dit jaar bleek het al goed te gaan met de hypotheekportefeuille van de ABN Amro. De bank boekte over 2016 een nettowinst van ruim 2 miljard euro, wat neerkwam op een winstgroei van 8%. In het laatste kwartaal van 2016 bedroeg de winst 333 miljoen euro, 23% meer dan dezelfde periode een jaar eerder. De hypotheekportefeuille groeide voor het eerst in 6 jaar.

€ 300 miljoen

Die groei zet zich ook dit jaar voort. ABN Amro ziet de hypotheekportefeuille in het tweede kwartaal 2017 verder groeien met € 300 miljoen. De huizenmarkt blijft nog wel even aantrekken al zal de enorme groei van de prijzen in met name de grote steden wel wat afnemen, denkt Van Dijkhuizen. “Wij zijn niet verontrust. Er is ook sprake van een forse daling geweest, dus deels is dit een inhaaleffect.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.