nieuws

Naheffing dreigt voor Raboklanten met spaarhypotheek

Financiële planning 10399

Tienduizend hypotheekklanten van Rabobank wacht een naheffing van de belastingdienst. Deze klanten hebben namelijk een spaarhypotheek waarbij het opgebouwde kapitaal hoger is dan de huidige fiscale vrijstelling, zo meldt de Telegraaf. Rabobank zegt zelf de kosten van naheffing op zich te nemen.

Naheffing dreigt voor Raboklanten met spaarhypotheek

Extra aflossingen, echtscheidingen en versobering van het belastingregiem zijn debet aan het teveel opgebouwde kapitaal. Bij een spaarhypotheek mag volgens de huidige fiscale regels € 162.500 per persoon zitten zonder dat daar bij de aflossing belasting over betaald moet worden. In veel gevallen ging Rabobank zelf de fout in door alleen de kostwinner en niet beide partners te koppelen aan het spaarpotje.

Reparatiekosten

Een woordvoerder van de Rabobank bevestigt tegen de Telegraaf de fiscale problemen, die zich zouden voordoen bij zo’n tienduizend klanten met een zogenoemde ‘SpaarZekerHypotheek’ of ‘Opbouwhypotheek’. De bank zegt zelf op te draaien voor de reparatiekosten, die voorlopig geraamd worden op € 7 miljoen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.