nieuws

Met 1-1-5 schulden te lijf?

Financiële planning 1218

Gerechtsdeurwaarders willen dat er een landelijke schuldhulplijn komt. Mensen die telefoonnummer 115 bellen, moeten laagdrempelig en overzichtelijk inzicht krijgen in de schuldhulpverlening. Veel schuldenaren verzanden volgens de initiatiefnemers nu in een oerwoud van schuldhulpverleners.

Met 1-1-5 schulden te lijf?

In een brief aan Jetta Klijnsma bieden de gerechtsdeurwaardersorganisaties Syncasso, GGN, Flanderijn en Janssen & Janssen de staatssecretaris aan te helpen bij het opzetten van een schuldhulplijn. Bij de vier organisaties zijn 200 gerechtsdeurwaarders aangesloten, ongeveer de helft van de Nederlandse markt.

Oerwoud

Het idee voor de hulplijn 115 komt van SP-Kamerlid Jasper van Dijk. Hij meent dat steeds meer mensen niet in staat zijn om zonder hulp van hun schulden af te komen. Staassecretaris Klijnsma praat deze week met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over het opzetten van de lijn. De vier gerechtsdeurwaardersorganisaties willen daarbij helpen.

Michael Brouwer, de CEO van Syncasso, zegt dat schuldenaren die door deurwaarders worden verwezen naar gemeenten of vrijwilligersorganisaties de weg kwijtraken in het oerwoud van schuldhulpverlening, budgetbegeleiders, bewindvoerders en pilotprojecten. “Met een centraal en toegankelijk telefoonnummer willen we ervoor zorgen dat iemand makkelijker zijn weg naar schuldhulp kan vinden.” Kredietbank Nederland heeft ook al steun uitgesproken voor 115.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.