nieuws

Huizenprijzen stijgen sneller dan in buurlanden

Financiële planning 1028

De Nederlandse huizenprijzen schoten in het eerste kwartaal van 2017 harder omhoog dan het Europese gemiddelde. Ook werden woningen sneller duurder dan in bijvoorbeeld België en Duitsland. Volgens Europees statistiekbureau Eurostat waren Nederlandse huizen in de eerste drie maanden van het jaar 6,1% duurder dan in het eerste kwartaal van 2016.

Huizenprijzen stijgen sneller dan in buurlanden

Eurostat maakte bekend dat de huizenprijzen in de EU 4,5% omhoog zijn gegaan, in de Eurozone lag de groei op 4,0%. Koploper in Europa is IJsland met een prijsstijging van 16,3%. Van de landen die lid zijn van de Europese Unie kende Tsjechië de sterkste groei met 12,8%, gevolgd door Litouwen (10,2%) en Letland (10,1%).

Krimp in Italië en Kroatië

In Nederland stijgen de prijzen met 6,1% sneller dan het Europees gemiddelde en ook sneller dan ons omringende landen als België (5,4%), Duitsland (5,1%) en het Verenigd Koninkrijk (5,6%). In Europa kennen slechts twee landen een woningmarkt met lagere prijzen dan een jaar geleden: Italië (-0,1) en Kroatië (0,4).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.