nieuws

Verbond: verzekeraars bepalen zelf of ze ook schikken over woekerpolissen

Financiële planning 757

Dat Allianz een overeenkomst heeft gesloten met drie claimstichtingen in het woekerpolisdossier, betekent niet dat andere verzekeraars dit voorbeeld zullen volgen. Zij zullen allemaal hun eigen lijn kiezen, zo laat het Verbond van Verzekeraars weten in een kort bericht op hun website.

Verbond: verzekeraars bepalen zelf of ze ook schikken over woekerpolissen

“Het is aan elke verzekeraar om zelf te beoordelen of dergelijke procesafspraken met consumentenstichtingen over de afdoening van individuele zaken die zij hebben aangebracht behulpzaam zijn. Vanwege de grote diversiteit in portefeuilles, beleggingsverzekeringen en klantsituaties is het niet mogelijk hier algemene uitspraken over te doen”, schrijft het Verbond op zijn website.

Kritiek Consumentenbond

Allianz sloot gisteren een akkoord met Vereniging Woekerpolis.nl, Consumentenclaim en Stichting Woekerpolisproces over het tegemoetkomen van polishouders met een beleggingsverzekering. Per polishouder varieert de compensatie, maar er geldt een minimumvergoeding van €500. Op de deal kwam ook al kritiek. De Consumentenbond en Dinplan Dupe noemden de deal in Het Financieele Dagblad “te mager”. Ook kunnen ze niet leven met de geheimhoudingsplicht. “Consumenten horen de inhoud te kennen. Anders kunnen ze niet beoordelen of de compensatie redelijk en passend is”, aldus Marcel Hooft van Huysduynen van de Consumentenbond in het FD.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.