nieuws

Steeds minder twintigers kopen woning

Financiële planning 1128

Twintigers stellen de aankoop van hun eerste woning steeds langer uit. Het aantal koopstarters ouder dan dertig jaar neemt toe volgens een NOS-publicatie op basis van een onderzoek van het Kadaster.

Steeds minder twintigers kopen woning

Het aantal twintigers neemt al jarenlang toe. “Je zou daarom verwachten dat er ook steeds meer jonge huishoudens zijn die hun eerste woning kopen. Maar dat is niet zo. Het tegenovergestelde is een feit. Steeds minder jonge huishoudens tot veertig jaar kiezen voor een koopwoning; twintigers laten de koopwoning meer en meer links liggen”, meldt het Kadaster.

Problemen met de hypotheek

Twintigers ervaren problemen bij het verkrijgen van een hypotheek: “Daarvoor worden verschillende redenen genoemd. Zo hebben jongeren steeds meer te maken met flexibele arbeidscontracten; hierdoor is de financiering van de eerste eigen woning lastig is. Strengere hypotheekregels zorgen ervoor dat kopers eigen geld moeten meenemen. Voor jongeren betekent dit dat zij aanzienlijk moeten sparen.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.