nieuws

Rabobank en Zilveren Kruis nemen deel in hulpportal over geldzaken

Financiële planning 1027

De kerkelijke vrijwilligersorganisatie SchuldHulpMaatje heeft samen met een aantal andere organisaties, waaronder Rabobank en Zilveren Kruis, de portal Geldfit.nl opgezet. Op die site kunnen bezoekers op basis van een korte vragenlijst tips krijgen die kunnen helpen bij geldzaken. Desgewenst kan een organisatie in de buurt worden ingeschakeld.

Rabobank en Zilveren Kruis nemen deel in hulpportal over geldzaken

Met de site willen de initiatiefnemers financiële problemen voorkomen of vroeg signaleren. Schulden kosten de maatschappij jaarlijks ongeveer € 11 mld, aldus Geldfit, en 3,4 miljoen Nederlanders lopen een verhoogd risico om in de schulden terecht te komen. Volgens projectleider Nathalie Eilander trekken mensen met schulden pas laat aan de bel, “bijvoorbeeld door schaamte”. Geldfit wil mensen laagdrempelige hulp bieden om problemen te voorkomen. Ook de stichting Humanitas, Stichting Lezen & Schrijven, Sallandse Dialoog en de gemeente Zwolle doen mee aan het initiatief. De Rabobank Foundation heeft € 250.000 beschikbaar gesteld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.