nieuws

Levensverwachting loopt op tot 125 jaar

Financiële planning 2088

Slecht nieuws voor pensioenfondsen en levensverzekeraars. Voor het berekenen van hun toekomstige verplichtingen moeten ze wellicht rekening gaan houden met een maximale levensverwachting van 125 jaar. Dit blijkt uit een publicatie in het wetenschappelijk tijdschrift Nature waaraan ook Nederlandse onderzoekers deelnamen.

Levensverwachting loopt op tot 125 jaar

Deze week publiceerde Nature vijf onderzoeksrapporten over levensverwachting waaraan in twee gevallen drie onderzoekers van de Universiteit Groningen deelnamen. Uit een van de onderzoeken, uitgevoerd door Prof. Fanny Janssen samen met het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut, komt nu de verwachting naar voren dat een Japanse vrouw binnen 50 jaar een levensverwachting van 125 kan bereiken.

Jeanne Calment

Tot nu staat de maximum leeftijd op 122, bereikt door de Française Jeanne Calment die in 1997 overleed. Op basis van deze vooralsnog zeldzame leeftijd concludeerden Amerikaanse onderzoekers vorig jaar nog in Nature dat de maximale levensverwachting rond de 115 zou liggen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.