nieuws

Alleenstaande 20-ers besteden minst aan verzekeringen

Financiële planning 858

Verzekeringen staan niet hoog op de agenda van alleenstaande twintigers volgens recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Slechts 1,7% van de uitgaven wordt door deze groep aan verzekeringen besteed.

Alleenstaande 20-ers besteden minst aan verzekeringen

Voor een paar zonder kinderen met een twintiger als hoofdkostwinner wordt volgens het CBS 2,1% van de bestedingen uitgegeven aan verzekeringen. Voor een paar met kind(eren) met een twintiger als hoofdkostwinner maken verzekeringen een groter deel uit van de totale bestedingen: 4,9%. Tot de bestedingen aan verzekeringen worden alleen aanvullende premies zorgverzekering en andere verzekeringen gerekend. De basispremie zorg telt niet als besteding, maar wordt in mindering gebracht op het besteedbaar inkomen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.