nieuws

ABN Amro verruimt hypotheekmogelijkheden voor zzp’ers

Financiële planning 1186

ABN Amro heeft eergisteren de mogelijkheden voor zzp’ers verruimd om een hypotheek met NHG aan te vragen. Voorheen moesten zzp’ers drie jaar actief zijn als zelfstandige om voor een hypotheek met NHG in aanmerking te komen, nu kan dat al na twaalf maanden zelfstandigheid.

ABN Amro verruimt hypotheekmogelijkheden voor zzp’ers

Een zzp’er kan nu na 12 maanden zelfstandigheid een hypotheek met NHG aanvragen op basis van een inkomensverklaring. Deze inkomensverklaring moet dan door een externe partij worden afgegeven. Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) pleitte vorig jaar al voor zzp’ers om na een jaar zelfstandig ondernemerschap een hypotheek sluiten. De uitvoerder van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) zei destijds bezig te zijn met een proef waarbij een zzp’er niet meer drie jaarrekeningen hoeft te laten zien, zoals de norm was.

Behalve ABN Amro bieden volgens de Nationale Hypotheek Garantie (HPG) de volgende banken ook de mogelijkheid aan om na 12 maanden zelfstandigheid een hypotheek met NHG aan te vragen: Aegon, BLG Wonen, NN/Delta Lloyd, Lloyds Bank, NIBC Direct, Rabobank, RegioBank, SNS, Triodos Bank  en Woonfonds Achmea.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.