nieuws

Koningin Máxima lanceert website Financieelgezondewerknemers.nl

Financiële planning 552

Koningin Máxima heeft vanochtend de website Financieelgezondewerknemers.nl officieel gelanceerd tijdens de jaarlijkse platformbijeenkomst van Wijzer in geldzaken in Amsterdam. De nieuwe werkgeverswebsite ondersteunt werkgevers met tips en checklists om de ‘financiële gezondheid’ van medewerkers zoveel mogelijk te stimuleren.

Koningin Máxima lanceert website Financieelgezondewerknemers.nl

Plotselinge veranderingen in iemands leven zoals echtscheiding, baanverlies van partner, ziekte of overlijden zijn volgens het Platform Wijzer in geldzaken, een initiatief van de Rijksoverheid, vaak een oorzaak voor geldzorgen.

Financiële huishouding werknemers

Hoewel de financiële huishouding van werknemers privé is, kunnen werkgevers er wel mee te maken krijgen. Uit onderzoek dat vandaag is gepubliceerd door Nibud blijkt dat 60% van de werkgevers weleens te maken hebben met financiële problemen bij medewerkers. Wijzer in geldzaken heeft in samenwerking met het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, Nibud, Divosa en de NVVK het initiatief genomen om werkgevers met de website op een laagdrempelige manier te ondersteunen bij de financiële fitheid van hun werknemers.

Financiële fitheid is volgens de initiatiefnemers niet alleen een onderwerp voor werknemers met geldzorgen. Werkgevers zouden ook een belangrijke bron van informatie kunnen zijn bij belangrijke gebeurtenissen met financiële gevolgen, zoals een zwangerschap of pensioen. “Van mensen wordt steeds meer verwacht dat zij ‘het schaap met de vijf poten’ zijn; een leven lang werken, leren, zorgen en ook nog genieten. Het op orde hebben van geldzaken is een voorwaarde om in deze snel veranderende samenleving mee te kunnen blijven doen. Bijna 70% van de werkgevers geeft aan behoefte te hebben aan ondersteuning bij het onderwerp financiële fitheid.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.