nieuws

Kadaster: in maart een derde meer woningen verkocht dan jaar geleden

Financiële planning 540

Er zijn afgelopen maand fors meer woningen verkocht. Het Kadaster registreerde 21.648 woningverkopen in maart 2017. Dat is een stijging van 34,3% ten opzichte van maart 2016. In vergelijking met februari 2017 gaat het om een toename van 22,3%.

Kadaster: in maart een derde meer woningen verkocht dan jaar geleden

Vooral de verkoop van twee-onder-een-kapwoningen nam afgelopen maand toe: 57,9% ten opzichte van maart 2016. Bij appartementen was de stijging het minst, maar toch nog 21,9%. Het aantal geregistreerde hypotheken nam in maart 2017 met 33,6% toe ten opzichte van maart 2016, van 23.563 naar 31.487.

Kleinste stijging in Utrecht

De toename van het aantal geregistreerde verkochte woningen geldt voor alle provincies. De stijging ten opzichte van maart 2016 is het grootst in Overijssel met 59,7%. In Utrecht ziet het Kadaster de kleinste stijging van 14,8%. Vergeleken met februari 2017 zien we ook een stijging in alle provincies. In Groningen is die stijging het grootst (28,7%) en in Utrecht het kleinst (14,4%).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.