nieuws

Amerikaan neemt bijna 62.000 dollar schuld mee het graf in

Financiële planning 2326

Gemiddeld hebben Amerikanen op het moment dat ze overlijden een schuld van $61.554. Dat is inclusief hypotheekschulden. Worden die buiten beschouwing gelaten, dan krijgen nabestaanden alsnog een erfenis van $12.875 aan schulden.

Amerikaan neemt bijna 62.000 dollar schuld mee het graf in

Bijna driekwart (73%) van de Amerikanen neemt een schuld mee het graf in. Dat blijkt uit cijfers van kredietbureau Experian gebaseerd op sterfgevallen tussen oktober en december 2016, waar USA Today over schrijft. Twee derde van de overleden schuldenaren had openstaande creditcardbetalingen, waar gemiddeld nog een bedrag van $4.531 moest worden voldaan.

Andere veelvoorkomende openstaande schulden bij overlijden zijn hypotheekschuld (37% van de mensen), autoleningen (25%), persoonlijke leningen (12%) en studieleningen (6%). Van die studieleningen is op de sterfdatum gemiddeld nog $25.391 niet afgelost, bij autoleningen gaat het om $17.111, bij persoonlijke leningen om $14.793.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.