nieuws

S&P: Nederlandse huizenprijzen in 2017 met 5% omhoog

Financiële planning 1149

De huizenprijzen in Nederland zullen dit jaar met 5% stijgen, verwacht kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P). Nederland staat daarmee derde op de Europese ranglijst. Alleen in Ierland en Duitsland groeien de prijzen sneller.

S&P: Nederlandse huizenprijzen in 2017 met 5% omhoog

Na dit jaar voorspelt S&P een afvlakking van de groei. De kredietbeoordelaar denkt dat in 2018 de huizenprijzen in Nederland 3% zullen toenemen. Die afvlakking komt onder andere door een hogere inflatie.

In een rapport over de Europese woningmarkt voorspelt S&P een prijsstijging van gemiddeld 7% in Ierland, terwijl de Duitse huizenprijzen met 6% zullen toenemen. Oorzaken voor de waardegroei zijn onder andere het aanhoudend economisch herstel, toenemende werkgelegenheid en gunstige hypotheekrentes. Italië heeft volgens S&P de minste huizenmarkt: in dat land gaan de prijzen niet omhoog.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.