nieuws

Nog altijd sprake van mismatch bij uitvaartverzekeringen

Financiële planning 975

Onder- of oververzekering komt nog altijd voor voor bij uitvaartverzekeringen. Dit stelt Matthijs Timmermans, beleidsadviseur bij het Verbond van Verzekeraars. Verbetering is op dit vlak volgens hem nog zeker mogelijk.

Nog altijd sprake van mismatch bij uitvaartverzekeringen

Het verbond roept uitvaartverzekeraars op regelmatig hun klanten de vraag de stellen of de uitvaartverzekering nog wel past bij hen wensen. Op die manier moeten teleurstellingen over het afscheid worden voorkomen.“Familieleden kunnen de indruk hebben dat alles goed is geregeld, terwijl de gewenste uitvaart niet volledig wordt vergoed. Dat kan tot teleurstelling leiden, juist op het moment dat ze een dierbare hebben verloren”, zegt  Timmermans.

Te uitgebreid product

Het omgekeerde gebeurt volgens hem ook. Sommige klanten hebben juist een te uitgebreid product, bijvoorbeeld doordat hun kring van familie en vrienden door de jaren heen kleiner is geworden. Aanbieders hebben hier de afgelopen jaren al de nodige aandacht aan besteed, zegt Timmermans. “Maar onder- of oververzekering komt nog steeds voor. Verbetering is dus nog zeker mogelijk.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.