nieuws

Nationale Borg komt met huurgarantie voor ondernemers

Financiële planning 796

Verzekeraar Nationale Borg introduceert huurgarantie voor het MKB om ondernemers die een winkelpand huren meer zekerheid te geven over de teruggave van hun borg aan het eind van de huurperiode. Ondernemers kunnen een garantie van het huurbedrag van drie maanden tot maximaal €20.000 afsluiten.

Nationale Borg komt met huurgarantie voor ondernemers

Ondernemers die een winkelpand of praktijk- of bedrijfsruimte huren, moeten de verhuurder vaak drie maandtermijnen borg betalen. Volgens Nationale Borg kan terugbetaling hiervan aan het eind van het huurcontract problemen opleveren bij failliete of onwilliger huurders. De garantieverstrekker zegt steeds vaker te worden geconfronteerd te worden met de vraag naar huurgaranties.

Nationale Borg ontwikkelt het huurgarantieproduct voor het MKB samen met dochterbedrijf Nationale Waarborg dat aankoopgaranties voor woningen aanbiedt. “Wij denken dat dit in een vraag voorziet van ondernemers die geen risico willen lopen met terugbetaling van hun borg, wij staan daarvoor garant”, laat Astrid Oudegeest van Nationale Borg weten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.