nieuws

Daling aantal hypotheekaanvragen

Financiële planning 1114

Niet alleen het aantal hypotheekaanvragen loopt volgens De Hypotheekshop de afgelopen week terug, landelijk gezien met ongeveer 15% ten opzichte van de week ervoor, ook het aantal verlagingen van de hypotheekrente door geldverstrekkers neemt af. Het gaat daarbij zowel om de hoogte van de aanpassingen als het aantal mutaties.

Daling aantal hypotheekaanvragen

Alleen Woonfonds en Centraal Beheer verrasten volgens De Hypotheekshop de markt met een forse verlaging op het 5 jaar vast tarief, waardoor de gemiddelde 5 jaar rente deze week wat meer daalde dan de andere gemiddelden.

Laagste stand ooit

Acht van de tien gemiddelde hypotheekrentes die door De Hypotheekshop worden gemonitord (variabel, 5, 10, 20 en 30 jaar vast; met en zonder NHG)  bevinden zich momenteel op de laagste stand ooit. Alleen de huidige gemiddelde 10 en 20 jaar vaste rentes met NHG liggen volgens de hypotheekketen beide met 0,12%-punt nog wat hoger dan het record uit oktober 2016.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.