nieuws

Tweede Kamer: ‘Regel oversluiten hypotheek in stapjes’

Financiële planning 2548

De Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Menno Snel (Financiën) ervoor zorgt dat huizenbezitters hun hypotheek in stapjes kunnen oversluiten. Zo kunnen ze profiteren van de lage hypotheekrente, zonder de hoge boete te moeten betalen die staat op het oversluiten van de hele hypotheek.

Tweede Kamer: ‘Regel oversluiten hypotheek in stapjes’

Wie een hypotheek heeft kan jaarlijks meestal 10 tot 20 procent aflossen zonder dat er een boete volgt. Een huizenbezitter kan, om die aflossing op te brengen, een nieuwe hypotheek afsluiten tegen de huidige lage rente. Wie dat een aantal jaren achtereen doet, is feitelijk overgegaan op een nieuwe, goedkopere hypotheek.

Maar banken en verzekeraars werken klanten die dit willen tegen, stelt Tweede Kamerlid Erik Ronnes (CDA). Hij, partijgenoot Pieter Omtzigt en bijna de hele Kamer riepen Snel woensdag op in te grijpen. De staatssecretaris moet de verstrekkers van hypotheken en de toezichthouder bewegen hun verzet te staken en belemmeringen uit de weg te ruimen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.