nieuws

Huizenbezitters lenen weer meer voor verbouwing

Financiële planning 698

Nederlandse huizenbezitters vragen dit jaar 52% vaker een lening aan om een verbouwing te financieren. De hoogte van het leenbedrag voor een verbouwing is gestegen met 14,2% naar €15.262. Dit blijkt uit onderzoek van Geldshop waarbij 7.633 leningaanvragen uit de eerste drie kwartalen van 2016 en 2017 werden onderzocht.

Huizenbezitters lenen weer meer voor verbouwing

De aantrekkende economie, evenals de positieve trend die te zien is op de woningmarkt, hebben volgens de Geldshop gunstige effecten op het consumentenvertrouwen. Dit lijkt consumenten ook het vertrouwen te geven om vaker aan een verbouwing te denken. Nederlanders willen steeds hogere bedragen lenen om een verbouwing te financieren. Waar het gewenste bedrag in 2016 nog €13.365 was, is dit in 2017 gestegen tot €15.262 euro, een toename van 14,2%.

Meer aanvragen goedgekeurd

In 2016 was het percentage afwijzingen 40,8%. Dit jaar is dit percentage gedaald naar 37,0%. De daling komt vooral doordat er meer aanvragen komen van mensen die binnen het door hen maximaal verantwoord te lenen bedrag blijven.

Huurders lenen vaker voor verbouwing

Het aantal aanvragen voor een verbouwingslening is onder huurders gestegen met 35%. 22,2% van de leningaanvragen ten behoeve van een verbouwing komt dit jaar van huurders. Het gemiddelde leenbedrag onder huurders bedraagt hierbij €8.990.

‘’De woningmarkt is krap en ook huurders hebben hier in zekere zin last van. Mogelijk zorgt dit ervoor zorgen dat huurders ervoor kiezen om juist te investeren in de huurwoning waarin zij wonen. Gezien de leenbedragen vermoeden wij dat het hier vooral gaat om ‘cosmetische ingrepen’ ten gunste van het woongenot.’’, verklaart Geldshop

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.