nieuws

Knab: ‘Consument bij ons het goedkoopste uit voor hypotheekadvies’

Financiële planning 3772

Een hypotheek regelen met advies is in 75% van de gevallen via Knab het goedkoopst. Dit stelt de online bank-dochter van Aegon zelf naar aanleiding van onderzoek door MoneyView, dat vier cases lang de meetlat van 28 distributiepartijen legde.

Knab: ‘Consument bij ons het goedkoopste uit voor hypotheekadvies’

In het onderzoek door MoneyView werden alle kosten meegenomen. Dus niet alleen de advies- en bemiddelingskosten, maar ook de kosten gedurende de eerste rentevaste periode. Bij driekwart van de doorgerekende casussen waarbij sprake is van advies (dus geen execution-only), komt Knab als voordeligste uit de bus.

‘Offline duurder’

Knab concludeert uit dit onderzoek dat de offline adviseurs zijn “dus duurder” zijn. “Denk hierbij aan de bekende adviesketens als De Hypotheker en De Hypotheekshop”, aldus Knab. “Ook de grootbanken, de ongebonden intermediair en overige aanbieders scoren op kosten minder goed. In één case  loopt het verschil tussen de voordeligste, Knab Hypotheken, en de gemiddelde grootbank op tot bijna € 20.000.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.