nieuws

ASR alleen nog verder met ORV bij Leven individueel

Financiële planning 1700

Vanaf volgend jaar is ASR niet langer actief met nieuwe individuele levensverzekeringen anders dan de overlijdensrisicoverzekering. De verzekeraar bevestigt daarmee een bericht over de ‘uitfasering’ van levenproducten dat begin deze maand verscheen op Cockpit, het extranet voor het intermediair.

ASR alleen nog verder met ORV bij Leven individueel

 

Per 31 december aanstaande wordt gestopt met het aanbieden van vier levenproducten: de direct ingaande lijfrente (DIL), de Contraverzekering, de Uitgestelde Garantieverzekering en de Spaarhypotheekverzekering. Op de individuele levensverzekeringen biedt ASR vanaf die datum dan alleen nog de overlijdensrisicoverzekering aan.

Veranderende wetgeving

Volgens een woordvoerder was ASR strikt genomen met al deze producten nog actief, al is de markt in zijn algemeenheid voor met name de laatste drie verzekeringen al langer vrijwel totaal weggevallen. “Er is voor gekozen om de vier genoemde producten uit te faseren, omdat de verkoop door veranderende wetgeving en/of het verkrijgen van een beter rendement bij bancaire producten, is teruggelopen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.