nieuws

SEH-lid mag zich langer Erkend Hypotheekadviseur noemen

Financiële planning 924

Erkend Financieel Adviseurs die liever de titel Erkend Hypotheekadviseur willen blijven voeren, kunnen dit nog tot 2020 blijven doen. Het bestuur van de Stichting Erkend Hypotheekadviseur heeft besloten om de overgangstermijn die dit jaar zou eindigen met drie jaar te verlengen. Het bestuur erkent daarmee naar eigen zeggen dat de naam Erkend Hypotheek Adviseur “in sommige gevallen” beter aansluit bij de huidige markt en de vraag van klanten.

SEH-lid mag zich langer Erkend Hypotheekadviseur noemen

Vanaf 1 januari zijn alle SEH-leden Erkend Financieel Adviseur en ontvangen zij hiervoor -mits ze aan alle eisen voldoen- het bijbehorende certificaat. In 2014 is hiertoe besloten omdat het nieuwe keurmerk en de nieuwe functieomschrijving beter zouden passen bij de vraag uit de markt die meer zou gaan richting breder advies.

Klachten van adviseurs

Vorig jaar ontving SEH echter de nodige klachten van adviseurs en hun werkgevers die het betreurden dat er afscheid werd genomen van het oude keurmerk. Het bestuur heeft besloten aan die geluiden tegemoet te komen. Naast de nieuwe communicatielijn met uitingen voor het Keurmerk Erkend Financieel Adviseur zullen er middelen worden ontwikkeld voor leden die de titel Erkend Hypotheek Adviseur willen blijven voeren. Deze veranderingen hebben alleen betrekking op de naam en het logo. Inhoudelijk zijn de communicatiemiddelen gelijk aan die voor Erkend Financieel Adviseur.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.