nieuws

ING: Minder mensen hoeven te vrezen voor hun baan

Financiële planning 669

De baanzekerheid neemt toe. Volgens het Economisch Bureau van ING is de kans dat mensen in de komende drie maanden hun baan zullen verliezen fors gedaald. Momenteel hoeft gemiddeld slechts één op de honderd werknemers zich zorgen te maken, stelt de Bank.

ING: Minder mensen hoeven te vrezen voor hun baan

Het risico van baanverlies is volgens ING weer even klein als voor de crisis in 2008. Midden in de financiële crisis in 2013 moest nog één op de zestig werknemers vrezen voor zijn baan.

Volgens het Economisch Bureau van de bank is niet alleen de kans om vanuit een baan werkloos te raken “spectaculair afgenomen”, ook voelen werknemers meer zekerheid over hun baan. “De arbeidsmarkt herstelt en veel huishoudens voelen zich zekerder over hun financiële situatie”, meent ING op basis van eigen onderzoek. Daaruit blijkt dat ruim negen op de tien werknemers de kans op baanverlies klein achten. Daarbij is nauwelijks een verschil te merken tussen jongere en oudere werknemers.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.