nieuws

Extra aflossen met iDeal ook bij Munt Hypotheken

Financiële planning 1238

Klanten van Munt Hypotheken kunnen sinds een maand gebruikmaken van een iDeal-module om extra af te lossen op hun hypotheek. De module is ingebouwd in MijnHypotheekOnline.

Extra aflossen met iDeal ook bij Munt Hypotheken

Extra aflossen op de hypotheek wordt daarmee toegankelijker, licht woordvoerder Menno Luiten toe. “Klanten hoeven geen bankoverschrijving meer te doen met de vermelding van het leningnummer. Je geeft in de ‘Mijn-omgeving’ aan hoeveel je wilt aflossen en er start automatisch een iDeal-module die mensen kennen van als ze online een pizza bestellen.”

Klanten kunnen in de aflosmodule aangeven op welk deel van de lening ze de aflossing willen doen. Omdat Munt Hypotheken boetevrij aflossen uit eigen middelen aanbiedt, hoeven gebruikers niet bang te zijn dat ze met de module per ongeluk zo veel aflossen dat ze vervolgens een boete krijgen. Luiten: “Een betaling met iDeal beschouwen we als een aflossing uit eigen middelen. Die is dus altijd boetevrij.”

Steeds meer hypotheekverstrekkers bouwen een iDeal-module voor klanten die extra willen aflossen op hun hypotheek. Onder andere ASR, Florius, Rabobank en Nationale Nederlanden gingen Munt Hypotheken voor. Luiten heeft nog geen cijfers hoeveel klanten de iDeal-module al gebruikt hebben.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.