nieuws

Woekerpolis.nl in beroep tegen uitspraak Aegon-zaak

Financiële planning 1138

Vereniging Woekerpolis.nl gaat alsnog in beroep tegen de uitspraak die de rechtbank eind juni deed in een zaak over woekerpolissen van Aegon. Voorzitter Ab Flipse heeft aan het Financieele Dagblad laten weten dat Aegon onvoldoende invulling geeft aan het vonnis van de rechter. Behalve teveel berekende overlijdensrisicopremie wil Flipse dat de verzekeraar ook te hoge beleggingskosten en aan- en verkoopkosten compenseert.

Woekerpolis.nl in beroep tegen uitspraak Aegon-zaak

In de slepende kwestie over de woekerpolissen deed de rechtbank Den Haag op 28 juni een uitspraak in een bodemprocedure over een aantal producten van Aegon: Koersplan, Vermogensplan en Fundplan. De rechter oordeelde toen dat de verzekeraar haar klanten onvoldoende had geïnformeerd over de kosten van beleggingen en de hoogte van overlijdensrisicopremies.

Ontevreden over compensatie

Flipse sprak toen de hoop uit er in onderling overleg met Aegon uit te komen, maar stelt nu tegen het FD ontevreden te zijn over de geboden compensatie. Aegon heeft een regeling opengesteld waarbij de overlijdensrisicopremies omlaag gaan, een regeling die al eerder was getroffen voor Koersplan-gedupeerden. Volgens de voorman van Woekerpolis.nl schiet deze compensatie tekort: “Hiermee wordt uitsluitend de overlijdensrisicopremie gecompenseerd. Dat is mooi, maar gaat niet ver genoeg”. Flipse wil dat Aegon ook beleggingskosten en aan- en verkoopkosten compenseert.

Reageer op dit artikel