nieuws

Doek valt voor merk eyeOpen als online hypotheekadviseur

Financiële planning 4992

Vanaf volgende week is eyeOpen.nl niet meer in de lucht als zelfstandige online hypotheekadviseur. De dochteronderneming van Aegon wordt dan ondergebracht bij een andere dochter, online bank Knab. Hypotheekadvies wordt vanaf dan verstrekt onder de naam Knab Hypotheken.

Doek valt voor merk eyeOpen als online hypotheekadviseur

Kort voor de zomer maakte managing director Olivier Tardieu (foto) al bekend dat de naam eyeOpen zou gaan verdwijnen. Het bedrijf verzorgt al sinds september 2016 hypotheekadvies voor Knab, vanaf het moment dat de online bank bekend maakte ook in hypotheken te gaan stappen.

Serieuze speler

Tardieu stelt dat het nu het “perfecte moment” is om onderdeel te worden van Knab. “eyeOpen.nl is gegroeid van nul naar een serieuze speler in de hypotheekmarkt. Dit is het perfecte moment voor het bedrijf om de volgende stap te maken en onderdeel te worden van de financiële assistent Knab. Op deze manier regelen we niet alleen je hypotheek goed, snel en goedkoop, maar helpen we je ook op andere financiële vlakken zoals sparen, verzekeren en beleggen.”

Duizenden tevreden klanten

eyeOpen begon in 2014 als een brede financieel adviseur met als voornaamste doelstelling om consumenten laagdrempelig financieel advies te geven over financiële producten. Al snel ging het bedrijf zich volledig toeleggen online hypotheekadvies “om dit complexe product helemaal goed te kunnen ontwikkelen.” Na drie jaar en “duizenden tevreden klanten verder” acht eyeOpen.nl het “tijd voor de volgende stap.”

Bol.com van de branche

Online bank Knab telt inmiddels ruim 155.000 klanten en 275 medewerkers. Het rommelt bij de Aegon-dochter sinds een jaar geleden de nieuwe strategie bekend werd gemaakt. Knab moest het Bol.com van de financiële sector worden. Dit voorjaar haakte oprichter René Frijters af, een paar maanden later gevolgd voor marketingdirecteur Leslie Hogeveen. Hij werd opgevolgd door voormalig Bol.com-directeur Jens Waaijers.

Reageer op dit artikel