nieuws

Verzekeraar komt tot inkeer: toch geld voor weduwe Zuid-Afrikaanse ‘diabeet’

Financiële planning 758

Verzekeraar Old Mutual geeft de nabestaanden van de Zuid-Afrikaan die om het leven kwam door een kogel toch een volledige uitkering uit de levensverzekering. Gisteren was nog sprake van het tegendeel. Toen vertelde zijn echtgenote dat de verzekeraar weigerde uit te keren, omdat het slachtoffer van een schietpartij waar hij niets mee te maken had, had verzwegen dat hij diabetes had. Iets dat volgens haar bovendien niet waar is.

Verzekeraar komt tot inkeer: toch geld voor weduwe Zuid-Afrikaanse ‘diabeet’

Old Mutual gaf donderdag na ophef in de media al aan het dossier nogmaals te beoordelen. Vandaag blijkt dat de Zuid-Afrikaanse verzekeraar snel tot inkeer is gekomen. Volgens de nieuwssite News24 heeft de verzekeraar de weduwe excuses aangeboden en toegezegd dat ze wel in aanmerking komt voor een uitkering uit de verzekering.

Vergiffenis

Kruger kwam om het leven toen hij zijn dochter naar de crèche bracht. Hij belandde toen in een schietpartij tussen twee rivaliserende bendes. Een kogel werd hem fataal. Omdat hij verzwegen had dat hij aan diabetes leed, wilde Old Mutual in eerste instantie niets weten van een uitkering. De risico-inschatting voor de verzekering zou heel anders zijn geweest als Old Mutual van de ziekte had geweten.

Maar de man had helemaal geen diabetes, volgens zijn vrouw. Kruger gebruikte geen insuline, hij wandelde alleen wat vaker en lette op doktersadvies op zijn eetpatroon. “Hij is doodgeschoten. Hij overleed niet door te hoge bloeddruk of diabetes”, zei zijn vrouw gisteren. Ze zegt Old Mutual de oorspronkelijke weigering inmiddels te hebben vergeven.

Reageer op dit artikel