nieuws

Showbizzkoppel Jay-Z en Beyoncé goed voor € 125.000 hypotheeklasten. Per maand

Financiële planning 1916

De Amerikaanse rapper Jay-Z en zijn vrouw Beyoncé betalen maandelijks omgerekend € 125.000 aan hypotheekrente voor hun royale stulpje van € 74 mln in Los Angeles. De site Business Insider Nedederland weet ook nog te melden dat het steenrijke showbizzkoppel hun hypotheekrente voor vijf jaar heeft vastgelegd tegen 3,4%, daarna geldt een variabele Liborrente. Deskundigen noemen de topzware financiering een slimme zet van het echtpaar.

Showbizzkoppel Jay-Z en Beyoncé goed voor € 125.000 hypotheeklasten. Per maand

Voor de koopsom leenden Jay-Z (echte naam Shawn Carter) en Beyoncé Knowles-Carter omgerekend € 46 miljoen bij de bank, in dit geval zakenbank Goldman Sachs. Het overige deel betaalde het echtpaar contant, zo blijkt uit de openbare koopakte en overeenkomst met de bank. Het levert het showbizzkoppel maandlasten van ongeveer €125.000 op.

Geld vrij houden

Hoewel het paar het huis ook volledig cash had kunnen afrekenen stellen deskundigen tegen Business Insider Nederland dat het afsluiten van een hypotheek toch een slimme zet is geweest. Jay-Z en Beyoncé houden op deze manier geld vrij om te blijven investeren in techbedrijven, wat meer oplevert dan de hypotheekrente die ze nu moeten betalen.

Enorm voordeel

“Afhankelijk van waar ze in geïnvesteerd hebben, denk ik dat ze een enorm voordeel hiervan kunnen hebben.”, aldus Robert Cohan van Carlyle Financial, “ Het geeft ze flexibiliteit en ze zouden de hypotheek toch ook op elk gewenst moment kunnen afbetalen.”

Reageer op dit artikel