nieuws

Maak kans op gratis kaarten voor am:hypotheken

Financiële planning 561

am: organiseert op donderdag 21 september am:hypotheken. Het congres is gericht op hypotheekadviseurs, hypotheekverstrekkers en andere schakels in de hypotheekketen. De redactie van amweb mag 25 kaarten weggeven aan bezoekers van amweb.

Maak kans op gratis kaarten voor am:hypotheken

Hidde Coebergh, Taco van Hoek, Coen de Ruiter, Wytzejan de Jong, Karina Raaijmakers, Cor Molenaar en vele anderen komen aan het woord op donderdag 21 september tijdens am:hypotheken.

Prinsjesdag

De dag wordt afgetrapt door Taco van Hoek, directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw. Hij gaat praten over de wisselwerking tussen woningmarkt en hypotheekcondities. Twee dagen voor am:hypotheken is het Prinsjesdag en Van Hoek zal op zijn eigen kritische wijze die actualiteit bespreken.

Daarna is het de beurt aan Coen de Ruiter, de opvolger van Ruud Martens bij Independer. Independer heeft ambitieuze plannen om hypotheekadvies volledig online te maken en gelooft dat de beste adviseur een computer is. De Ruiter zal laten zien hoe dat leerproces eruit ziet. Op welke momenten haakt een klant af en wil hij een mens van vlees en bloed spreken?

Proces en advies

’s Middags komt het hypotheekproces aan de orde. Vanuit drie invalshoeken (aanbieder, hypotheekketen en intermediair) wordt er naar het proces gekeken. Waar zijn partijen mee bezig? Waar zitten de bottlenecks? Welke invloed heeft de MCD? En kan het aantal uren dat voor bemiddeling staat nu echt drastisch omlaag? Het publiek gaat hierover in dialoog met Hidde Coebergh (ING), Wytzejan de Jong (De Hypotheker) en Sander de Loo (Zorgeloosch).

Karina Raaijmakers (AFM) zal vervolgens spreken over innovatie in hypotheekadvies. “De afgelopen tijd ziet de AFM in toenemende mate vernieuwende vormen van dienstverlening ontstaan, óók op het terrein van hypotheekadvies. In deze bijdrage gaat de toezichthouder in op de vraag welke kansen innovatie biedt om het belang van de hypotheekklant te dienen.” In een interactieve sessie kan het publiek meepraten over die kansen.

Ondernemerschap

Retaildeskundige Cor Molenaar sluit de dag af door de aanwezigen aan te spreken op hun ondernemerschap. Hij trekt een parallel met retail waar snelheid, gemak en online zorgden voor lege winkelcentra. Wat zijn de lessen? Maar ook: hoe overleef je in een conjunctuurgevoelige markt?

De redactie van am heeft 25 kaarten klaarliggen die worden verloot onder geïnteresseerden. Kans maken op een kaart? Vul dan hier uw gegevens in. (Update 5 september: de actie is inmiddels afgelopen, de kaarten zijn verloot.) Meer informatie over het event in Utrecht staat hier. Op deze site zijn ook reguliere tickets te koop.

Reageer op dit artikel