nieuws

Hypotheekportefeuille ABN Amro blijft groeien

Financiële planning 1093

De Nederlandse hypotheekmarkt is door de strengere regelgeving een nog stabielere markt geworden en daarmee zeer aantrekkelijk voor ABN Amro. Bovendien zijn de schades heel laag omdat Nederlanders alles netjes aflossen, zei topman Kees van Dijkhuizen van de bank vandaag.

Hypotheekportefeuille ABN Amro blijft groeien

Begin dit jaar bleek het al goed te gaan met de hypotheekportefeuille van de ABN Amro. De bank boekte over 2016 een nettowinst van ruim 2 miljard euro, wat neerkwam op een winstgroei van 8%. In het laatste kwartaal van 2016 bedroeg de winst 333 miljoen euro, 23% meer dan dezelfde periode een jaar eerder. De hypotheekportefeuille groeide voor het eerst in 6 jaar.

€ 300 miljoen

Die groei zet zich ook dit jaar voort. ABN Amro ziet de hypotheekportefeuille in het tweede kwartaal 2017 verder groeien met € 300 miljoen. De huizenmarkt blijft nog wel even aantrekken al zal de enorme groei van de prijzen in met name de grote steden wel wat afnemen, denkt Van Dijkhuizen. “Wij zijn niet verontrust. Er is ook sprake van een forse daling geweest, dus deels is dit een inhaaleffect.”

Reageer op dit artikel