nieuws

Bouwplannen Dela oogsten kritiek in Eindhoven

Financiële planning 888

Uitvaartverzekeraar- en verzorger Dela heeft zich de woede op de hals gehaald van de Eindhovense erfgoedwaakhond de Henri van Abbestichting. Dela wil een oud kloostercomplex in de binnenstad omtoveren tot een ceremoniehuis met tal van andere functies, waaronder een congrescentrum en een hotel. Volgens het Eindhovens Dagblad vindt de stichting dat Dela een ongewenste inbreuk doet op de architectuur van het Rijksmonument.

Bouwplannen Dela oogsten kritiek in Eindhoven

Dela, dat in Eindhoven ook haar hoofdkantoor heeft, wil het voormalige kloostercomplex Mariënhage aan de rand van het centrum omtoveren tot het complex Delamondo. In het complex moet onder meer een ceremoniehuis komen, een congrescentrum, hotel en andere horeca.
De Henri van Abbestichting heeft tegen de plannen bezwaar aangetekend bij het College van B & W van Eindhoven, zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

Te massaal

Volgens de erfgoedstichting is de nieuwbouw die Dela voor ogen heeft te groot en zijn andere elementen in het plan te massaal of doen ze afbreuk aan de architectuur van het Rijksmonument waarvan de monumenten dateren uit de vijftiende eeuw.

Brabants Erfgoed

Het plan van Dela moet nog behandeld worden in de Eindhovense gemeenteraad. Tegenover Uitvaartmedia heeft de uitvaartreus aangegeven zorgvuldig met het Brabantse erfgoed te zullen omgaan.

Reageer op dit artikel