nieuws

Bespaardrift: Fikkie en Minoes bijten op een houtje

Financiële planning 3038

54,8% van de honden- en katteneigenaren probeert te besparen op de uitgaven voor hun huisdier. Dit blijkt uit onderzoek van kredietbemiddelaar in samenwerking met Max&Luna, een lifestyleplatform voor honden- en kattenliefhebbers. Er wordt vooral bespaard op lifestyleproducten voor kat of hond.

Bespaardrift:  Fikkie en Minoes bijten op een houtje

In aanvulling op het Nationaal Bespaaronderzoek 2017 werden 457 hondeneigenaren en 423 katteneigenaren ondervraagd. Van alle besparingen op honden en katten, worden de meeste besparingen gezocht in de hoek van lifestyle. 37,4% van de Nederlanders probeert hierop te besparen. Onder lifestyle voor viervoeters scharen de onderzoekers onder meer manden en dekens. Verder is opvang een kostenpost waar veel honden- en katteneigenaren (33,5% van de respondenten) op probeert te besparen. Ditzelfde geldt voor speeltjes, waar het percentage bespaarders 31,3% is.

Mijden dierenartsenbezoek

Bijna 1 op de 10 honden- en katteneigenaren probeert te besparen op medische kosten en het bezoek aan de dierenarts. Juriaan de Wit van Max&Luna zegt hierover: “8,9% van de honden- en katteneigenaren probeert te besparen op medische kosten. Dit doen ze voornamelijk door een bezoek aan de dierenarts (en zo medische kosten op de korte termijn) te mijden. Het negeren van (medische) klachten bij huisdieren leidt op langere termijn echter vaak tot hoge(re) medische kosten. Wij adviseren huisdiereigenaren bij twijfel of zorgen over de gezondheidstoestand van hun hond of kat altijd contact op te nemen met de dierenarts.”

Geen goedkope hobby

Katten en honden zijn volgens Geldshop en Max & Luna geen goedkope hobby. De aanschafkosten van een hond (pup met stamboom) bedragen gemiddeld ongeveer € 1.420. Voor een kat met stamboom dient men rekening te houden met gemiddeld € 1.000 aan aanschafkosten.

Reageer op dit artikel