nieuws

Alleenstaande veertiger verkiest prepaid boven telefoon op krediet

Financiële planning 1312

De strengere kredietregistratie ten spijt kiest ruim 53% van de Nederlanders nog altijd voor een één- of meerjarig abonnement voor de mobiele telefoon. Dit blijkt uit onderzoek van kredietbemiddelaar Geldshop. Voor kleine kredieten vanaf € 250 geldt vanaf dit jaar ook een verplichte BKR-registratie.

Alleenstaande veertiger verkiest prepaid boven telefoon op krediet

36,5% van de Nederlanders heeft momenteel een sim-only abonnement. Daarbij zit geen toestel inbegrepen. 10,2% van de beller wil ook niet mee abonnement ‘vastzitten’ aan een telecomprovider en kiest voor prepaid simkaarten die opgewaardeerd kunnen worden. Deze vorm van kredietloos bellen is vooral onder mannen (57,7%). De gemiddelde mannelijke prepaidbeller is 45 jaar en ongeveer de helft (46%) is alleenstaand.

Besparen op mobiele telefoon

Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlanders actief proberen te besparen op de mobiele telefoon. Zo geeft 65,4% van de abonnementhouders aan, te besparen op de kosten van een mobiel door een goedkoper abonnement te nemen. 45,8% tracht te besparen door langer door te gaan met de oude telefoon, en een kleine 4% probeert te besparen door over te stappen op een prepaid constructie.

Reageer op dit artikel