nieuws

Zomerserie (2) – Menno Luiten (Munt): ‘Hypotheekproces kan en moet altijd beter’

Financiële planning 197

Hartje zomer brengt amweb traditiegetrouw een serie interviews met mensen uit de verzekeringssector. Hoe beleefden zij 2017 tot nu toe, en wat staat de branche nog te wachten? Menno Luiten, eerder verantwoordelijk voor marketing en distributie, werd begin deze maand benoemd tot commercieel directeur van Munt Hypotheken. Zijn doel voor de tweede helft van het jaar: de grens van €10 miljard euro aan verstrekte hypotheken overschrijden.

Zomerserie (2) – Menno Luiten (Munt): ‘Hypotheekproces kan en moet altijd beter’

Wat hebben jullie bereikt in de eerste helft van het jaar, waar ben je trots op?
“We zijn met Munt Hypotheken voor het tweede jaar op rij verkozen tot Geldverstrekker van het jaar. Een enorme opsteker om door onafhankelijke hypotheekadviseurs wederom zo gewaardeerd te worden.”

Waar ben je privé trots op?
“Ik ben ongelofelijk trots op mijn zoon Hein. Hij is 11 jaar oud en heeft door omstandigheden moeten wisselen van school en dat heeft hij heel erg goed gedaan.”

Wat was het meest memorabele nieuws in de branche tijdens de eerste helft?
“De overname van Delta Lloyd door Nationale-Nederlanden. Weer een gerenommeerde partij van de markt en dus minder te kiezen voor adviseurs en hun klanten. Minder aanbod kan tot monopolygedrag leiden bij de overblijvende aanbieders.”

Hoe hebben jullie je voorbereid op de tweede helft?
“We gaan in de tweede helft van het jaar door op de ingeslagen weg. Voor ons is 1 juli geen bijzonder meetmoment.”

Waaraan ga je tijdens de zomervakantie beslist niet denken, iets dat aan je werk gerelateerd is?
“Vakantie is voor mij even loskomen van mijn werk en mijn hoofd leeg maken. Ik ga nu echt proberen om even helemaal niet na te denken over mijn werk.”

Voor het eerst gratis roamen in de EU: fijn, kan ik lekker doorwerken aan het strand, of: so what, mijn apparaten staan de hele vakantie in de vliegtuigmodus?
“Geen van beiden. Doorwerken doe ik echt even niet, maar in de vliegtuigmodus gaat mijn telefoon ook niet. Ik zal ’s avonds toch even mijn mail checken.”

Wat zijn jouw verwachtingen voor de verzekeringsbranche, wat worden komende maanden de issues?
“Ik verwacht dat we meer webbased initiatieven gaan zien op het gebied van financiële dienstverlening en meer in het bijzonder hypotheken. Daarbij zal het intermediair deze ontwikkeling meer omarmen en voor zich laten werken.”

Welke strategie gaan jullie in de tweede helft van het jaar volgen?
“Misschien saai, maar dat is dezelfde strategie als in het eerste half jaar: de gewone dingen uitzonderlijk goed doen. Het hypotheekproces kan en moet altijd beter. Niet alleen het aanvraagproces, maar ook hoe we onze klanten bedienen.”

Wat hoop je dat Munt bereikt in de laatste maanden van 2017?
“Inmiddels hebben wij bijna €11 miljard aan toezeggingen van 14 Nederlandse pensioenfondsen en daarvan is ruim €8 miljard als hypotheken verstrekt. In de tweede helft van het jaar willen we de €10 miljard aan verstrekte hypotheken overschrijden. En dat gaat lukken!”

Tot slot: heb je persoonlijke doelstellingen voor de rest van het jaar, werk of privé?
“Sinds kort ben ik aan het wielrennen en ik wil graag een mooie tocht van een uur of twee kunnen uitrijden met een gemiddelde van 30 kilometer per uur, zodat ik met een aantal collega’s kan meekomen.”

Lees ook de eerste aflevering van de zomerserie met Leo de Boer van het Verbond van Verzekeraars.

Reageer op dit artikel