nieuws

VEH: maak verbouwen mogelijk met afgekochte verzekering

Financiële planning 630

Huizenbezitters moeten de uitkering van een kapitaalverzekering of bankspaarrekening kunnen gebruiken voor een verbouwing vindt Vereniging Eigen Huis (VEH). De Vereniging vraagt staatssecretaris Wiebes van Financiën dit mogelijk te maken.

VEH: maak verbouwen mogelijk met afgekochte verzekering

De uitkering van een kapitaalverzekering of bankspaarrekening kan momenteel alleen belastingvrij worden gebruikt als daarmee een hypotheek of andere woningschuld wordt afgelost. Als mensen hun spaargeld belastingvrij willen gebruiken voor een verbouwing, is dat nu erg omslachtig en kostbaar stelt VEH. “Eerst moet een lening worden afgesloten, die vervolgens met de uitkering uit de spaarhypotheek of bankspaarhypotheek weer wordt afgelost.” De Vereniging vraagt Wiebes daarom in een brief de bestaande regeling te verruimen.

Eigenwoningschuld aflossen

Sinds 1 april 2017 kunnen mensen hun kapitaalverzekering van een spaar- of bankspaarhypotheek belastingvrij afkopen, ook als zij korter dan 15 of 20 jaar sparen of beleggen. De belastingvrije uitkering moet dan wel worden gebruikt om de eigenwoningschuld mee af te lossen. Bij een kapitaalverzekering die voor 2001 werd afgesloten, geldt deze verplichting niet.

Reageer op dit artikel